Over onze ‘Oploskoffie’:

Koffie (soms thee) is de brandstof waarop een groot deel van het bedrijfsleven ‘draait’: Je drinkt koffie om wakker te worden (of blijven) en bij vrijwel elk overleg staat er koffie op tafel.
Vaak worden de leukste nieuwtjes en laatste ontwikkelingen het eerst gedeeld bij de koffie-automaat en koffie is (eigenlijk in de eerste plaats) gewoon ontzettend lekker!

De Oplossers serveren met regelmaat een ander soort koffie:
De ‘Oploskoffie’!

Geen zorgen, de koffie die bij deze bijeenkomsten gedronken wordt is géén echte ‘korrelkoffie uit een potje’ maar gewoon goede (versgemalen) koffie. De benaming slaat op de oplossingen die tijdens het ‘koffie-drinken’ op tafel komen.

Hoe wordt de ‘Oploskoffie’ geschonken en gedronken?
In een informele setting komt een groep van (±) 10 ondernemers bij elkaar. Na een korte pitch zorgen De Oplossers ervoor dat iedereen zijn/haar ‘uitdaging’ uiteen kan zetten. Bij sommige clubs heet dit ‘het stellen van de zoekvraag’. Wij geven de voorkeur aan een korte en bondige omschrijving van de situatie en de formulering van het probleem.
Vervolgens gaan de andere koffiedrinkers ‘sparren’ met de vraagsteller. Iedereen kan daarin vanuit de eigen ervaring en expertise oplossingen aandragen.
Omdat de situatieschetsen al van tevoren (anoniem) aan alle deelnemers zijn gemaild kan iedereen al voorbereid zijn…

Alle oplossingen die uit een oploskoffie komen zijn vrijblijvend maar kunnen van grote waarde en hulp zijn voor degene die zijn/haar ‘uitdaging’ heeft gedeeld. Door het luisteren naar en meedenken met andere ondernemers word jij zelf ook weer gewezen op nieuwe mogelijkheden:
Win-Win (eventueel met suiker en melk..)!

Wij verwachten van alle deelnemers discretie voor wat betreft de besproken zaken. Het gaat erom dat iedereen in vertrouwen vragen kan stellen (en antwoorden kan geven).

De ‘Oploskoffie’ kan jou inspiratie, ideeën en (vooral) oplossingen bieden waar je anders misschien nooit op gekomen was.
Het doel is namelijk het delen van kennis, ervaring, creativiteit en netwerken waardoor jij anderen verder helpt met hun producten / bedrijven en ook zelf geholpen kunt worden door collega-ondernemers:

Oploskoffie = Samen verder komen door:
Ontmoeten
Sparren
Delen

Het is de bedoeling dat de samenstelling van de groep bij elke ‘Oploskoffie’ gedeeltelijk anders is: Zo garanderen wij dat elke uitdaging vanuit meerdere (frisse) blikken en disciplines wordt benaderd.
Ook vergroten de deelnemers hun netwerk op deze manier!

De Oplossers zorgen voor de complete organisatie van de Oploskoffie, voor de koffie / thee en iets lekkers daarbij, voor een goede samenstelling van de groep, voor de informatie vooraf en voor een fijne/veilige ‘setting’ waarin we oplossingen kunnen uitwisselen.

Deelname kan alleen als je vooraf bent aangemeld en als de verschuldigde bijdrage (van slechts € 20,- per persoon, per bijeenkomst) vooraf is voldaan. Dat kan eventueel contant bij aanvang.

Je wordt géén lid van een club / organisatie: Om de input en samenstelling van de groep gevarieerd en optimaal te houden kun je per bijeenkomst aansluiten.

Oploskoffie voor bedrijven en organisaties

Wij kunnen ook een ‘Oploskoffie op locatie’ voor bedrijven verzorgen: Als een project binnen een grotere organisatie van start gaat (of minder vlot verloopt dan verwacht) zorgen wij graag voor een inspirerende ‘sessie’.

Tijdens de koffie werken wij samen aan een stuk teambuilding en bieden we medewerkers (bijvoorbeeld een managementteam of projectteam) handvatten om verder te komen. Natuurlijk voegen wij graag onze oplossingen toe aan deze koffie…

Dit werkt echt beter dan de ‘zoveelste’ vergadering of bijeenkomst. De Oplossers zorgen ervoor dat er, in een veilige en inspirerende sfeer, op een andere manier tegen uitdagingen wordt aangekeken!

Meer weten over een ‘Oploskoffie’ voor uw bedrijf? Download hieronder onze flyer of neem even contact met ons op en we zitten heel snel samen aan tafel!